Четвер, 2024-04-25, 8:02 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Каталог статей

Головна » Статті » Для молоді

Утікай, тримайся
Читаючи слово Боже Старий і Новий Завіти, ми зустрічаємо в Ньому людей, котрі служили Богові. Знаходимо щирих, відданих служителів і не дуже, тих котрі служили Господу з «неподільним серцем» як іудейський цар Єзекія і знаходимо таких, котрі служили Господу час від часу, не щиро, не ревно. Також знаходимо в Біблії таких людей, котрі вважали що вони служать Господу. Насправді діяли проти Нього. Згадаймо Савла, лжеапостолів 2 Кор. 11:13, лжепророків Дії 13:6, 2Петр. 2:1, Мт. 24:11 про котрих Христос сказав: «Остерігайтесь фальшивих пророків» Мт.7:15.
Окрім того, що дуже цікаво, ми знаходимо в Біблії людей різного віку, котрі служили своєму Господові: старих і молодих. Також ми знаходимо зворушливі сторінки з життя видатних служителів Господніх, котрі звершували своє служіння в парі з молодим юнаком, що допомагав старшому віком, і часто після смерті свого наставника, продовжував його служіння. Згадайте Мойсея і Ісуса Навина, Ілія і Самуїла, Ілію і Єлисея, апостола Павла і Тимофія.
Саме на настанови апостола Павла молодому Тимофію я хочу звернути нашу увагу. Отже, 2Тим. 2:22 «Утікай від молодечих пожадливостей і тримайся правди, віри, любові, миру з тими, хто кличе Господа від чистого серця» - це новий переклад, в перекладі Огієнка звучить – «Стережися молодечих пожадливостей…».
На моє переконання, цей вірш мав би бути епіграфом в житті молодого християнина і християнки, ключем при прийнятті тих чи інших рішень, вирішенні важливих і менш важливих питань життя молодої людини. Сьогодні я пропоную дещо пороздумувати над змістом сказаного старшим християнином молодому, того хто прожив і молодість і середній вік, а зараз на відході до вічності, до того хто почав «свій біг». Таким чином «молодечі похоті». Натхнений Духом Святим апостол говорить, що вони, ці молодечі похоті є. Вони не зникли після того, як ти став християнином, тілесно ти такий, така, як і інші молоді люди. Молодечі похоті були притаманні і Тимофію.
Дозвольте назвати деякі з них, це: недозволені статеві бажання; гордість; бажання бути видним, особливим; самовпевненість; дух протистояння, особливо до поглядів старших.
Чи є такі пожадливості – від слова «пожадати», похоті - від слова «хочеться», в вас молоді, брати та сестри? Якщо ви будете відвертими, то ваша відповідь буде ствердною. Що ж робити в такім разі? – класичне запитання.
Слово Боже радить втікати від цього. Це образний вислів, бо від самого себе не втечеш. Це говорить про боротьбу, боротьбу не з чужим, а з своїм. Перше, що необхідне для успіху і усякій боротьбі це виявити противника, а потім сама боротьба з певними прийомами, тактикою, завчасно приготованими домашніми заготовками. Часто програє в боротьбі той, хто невчасно виявив противника. Отже, молодий друже, брате, сестро, коли в тебе появляються недозволені бажання, чи впертість, чи небажання прислухатись до мами чи батька, чи не сприймаються повчання чи докору пресвітера – вмикни світло 2Тим. 2:22: «Це не мої молодечі похоті, тепер я знаю як діяти – утікати від них». Повірте, друзі, чим швидше, чим дальше – тим краще для всіх і для вас в тім числі. «Але як?» - знову запитання.
В природі не існую вакууму. Не існує його і в духовному житті християнина. Еф. 4:22-24 цей же апостол Павло говорить: «щоб ви відкинули попередній спосіб життя старої людини, яка зітліває в звабливих пожадливостях, а обновились духом розуму вашого, та зодягнулись в нову людину, створену за подобою Божою».
Таким чином тікати, боротися – значить замінити одне іншим, старе новим. Тому й радить Павло Тимофію: «…тримайся…». Є ті, хто «служать Господу від чистого серця», не ті «які мають вигляд побожності, а самі її відреклися. Від таких відвертайся!».
Співпрацюй з вірними, з тими, хто не перекручує Писання, хто тримається вузького шляху слідування за Ісусом, хто навчився чи прагне таки перемагати молодечі похоті замінивши їх вірним служіння в Церкві Христовій. І ти заміни молодечі похоті служінням Господу від чистого серця. Так багато праці в церкві. Молодь – це передовий загін церкви, говорячи військовою термінологією. Зверни увагу, що в війську кожної країни – молодь, вони захищають державу, будучи навчені… старшими і скеровуються старшими. Далеко не всі діють згідно 2Тим. 2:22. На жаль збувається пророцтво апостола Павла про остання часи 2Тим. 3:1-4. Є вигляд, але зміст дуже небезпечний: зарозумілі, непокірні батькам, невдячні, нестримані, бундючні, любострастні, навіть богозневажливі, але при цьому «мають вигляд побожності».
Отже, тримайтесь тих, «хто кличе Господа від чистого серця». Дозвольте декілька біблійних прикладів. В той час, коли більшість молодих ізраїльтян разом зі своїми батьками вимагали від Бога і Мойсея хліба, м’яса, цибулі, часнику… Ісус Навин свої молоді роки провів біля скинії, поряд з Мойсеєм, турбуючись про діло Господнє. Пізніше він став тією людиною, котру Господь зміг поставити вождем свого народу, тим, хто ввів Ізраїля в землю обітовану.
Чимало юдейських юнаків були взяті в вищу школу державного управління наймогутнішої Вавилонської імперії. Але тільки четверо з них поклали на серце своє бути вірними живому Богові і не осквернитися принадами світу. І, як результат, тільки Даниїл, Ананія, Мисаїл та Азарія склали державний іспит Дан. 1:19, були і залишаються зразком вірності Богові.
Як не прикро констатувати, але з плином часу все йде до згіршення. «Але наблизився всьому кінець. Отже, будьте розсудливі і пильнуйте» 1Петр. 4:7. З року в рік погіршувався стан Ізраїля, котрий все далі і далі віддалявся від Бога, за що Бог вилив на них Свій гнів. Але окремі залишались вірними і служили Богові, були благословенними і отримають нагороду в вічності .
Згідно уже згаданого пророцтва апостола Павла 2Тим. 3:1-6, а також пророцтва про стан Церкви з Об’явлення 2-3 розділи, християнство йде до згіршення. Про окремих сказано: «Ти носиш ім’я ніби живий, а ти мертвий» Об. 3:17.
Але серед відступництва завжди є жива віра і щире служіння Господу. Є ті, хто бореться проти спокус втікають від пожадливостей, зберігають чистою «одежу свою», зберігають «слово терпіння» Господнього. Це постійна боротьба. І тільки переможці отримають винагороду: ті хто збережуть першу Любов, любов до Господа і не відступлять до іншої любові; ті хто будуть вірними до смерті; ті хто відкидають спокусливі принади вчення Валаама; ті хто не приймають ідолопоклонства Єзавелі; ті хто відкрили серце своє на стук Ісуса Христа і поправили свій духовний стан. Вони переможці. В той же час інші переможені вищенаведеним. (Об.2 – 3 розд.)
Серед котрих ти, мій юний друже, брате, сестро?
Категорія: Для молоді | Додав: priority (2006-03-16) | Автор: Кібіт В.Ф.
Переглядів: 1449 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Табірне служіння [3]
Історії, що допомагають жити [64]
Лідерство [8]
Статті про успішне лідерство
Поезія [0]
Вірші християнських поетів
Для молоді [10]
Статті для молоді
Духовні дари [2]
Статті про духовні дари і все, що з ними пов'язане
Сексуальна чистота [2]
Статті про сексуальну чистоту молодого християнина
Проповіді [2]
Проповіді різних проповідників
Різне [10]
Статті на різні теми цікаві для молоді
Форма входу
Наше опитування
Чи легко Вам прощати?
Всього відповідей: 250
Каталоги, рейтинги
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0